AMBITIEUZE VROUWEN VEROVEREN HET ONDERNEMERSCHAP!

AMBITIEUZE VROUWEN VEROVEREN HET ONDERNEMERSCHAP!

HET VERHAAL VAN INGE LOUF

Inge Louf zit op een sneltrein. Na de lancering van haar product Oy op 1 juni 2018, mag ze zich zes maand later één van de vijf genomineerden noemen voor de titel van Beloftevolle WOMED Award.
Oy betekent 'eiland' in het Noors en staat voor gezonde zee- lucht met een frisse bries vol zuurstof. De deo wash, een zeep die tegelijk ook deo is en de zweetgeur definitief elimineert, is een op en top Belgisch product. Apotheker Inge Louf is een pionier in haar vak, ze houdt van grenzen verleggen en vooral van innoveren.
Inge: "Het idee ontstond eigenlijk vanuit mijn eigen gezin. Zowel in de zomer als winter ontdekten we ergernissen over onfrisse geurtjes. Ik vond het raar om elke ochtend mij te douchen met een zeep, daarna deodorant te gebruiken en wat parfum te sprayen om de dag te beginnen. En toch, bij een stressvolle dag bleven mijn bloesjes niet fris en vlogen ze 's avonds in de wasmand. Daar begon voor mij de uitdaging: waarom werkt een deodorant onvoldoende? Ik ging op zoek naar een oplossing. Een product dat zweetgeuren elimineert zonder het natuurlijke zweten tegen te gaan. Toen dat product niet bleek te bestaan, kreeg ik mijn 'aha'-moment. Na vele uren testen, startte ik met de verdeling van Oy bij de apotheken.
Want dit is voor ons de uitdaging: een nieuw ochtendritueel lanceren bij iedereen. Ondertussen stapten mijn beide zonen mee in mijn avontuur en hebben we een drietal nieuwe producten in de pijplijn. We zijn zelfs bezig om het product Europees te verdelen!"
"Ambitie bepaalt de slaagkans in het ondernemerschap, niet het geslacht."
"Het vergde een stevige dosis lef en doorzettingsvermogen om mijn ondernemingsavontuur aan te gaan na mijn succes- volle carrière in de verzekeringssector. Opnieuw starten en ondernemen als jonge vijftiger kwam voor mij op het gepaste moment met volwassen kinderen. Ik kon mijn volle ambitie en energie kwijt in mijn uitdagend project. Op die leeftijd heb je ook een uitgebreid netwerk waar je expertise kan vinden. Man of vrouw maakt volgens mij niet uit. Wel de expertise en de ambitie. Die zorgen ervoor dat je een plaats kan veroveren in het ondernemerschap."
Terug naar blog