The Oy science

Een Belgisch merk met zo’n innovatief product. Daar mogen we fier op zijn’ dixit Belgian Beauty Award 2019.

We ontwikkelen verzorgingsproducten die een oplossing bieden voor dagdagelijkse problemen die het zelfvertrouwen aantasten zoals zweetgeur, acne en huidveroudering. De innovatieve Oy-producten ontstaan in ons Belgisch labo volgens de normen van de farmaceutische industrie. Apotheker en zaakvoerster Inge is erg gebrand op de juiste ingrediënten en de correcte dosering om een optimaal resultaat te bekomen. Het gevolg: een serie knappe lifestyle producten van topkwaliteit die in ieders badkamer thuishoren.

“We kiezen heel bewust voor de combinatie van natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen samen met uitgekiende actieve werkstoffen.Nature meets high-tech, zeg maar. En vooral pakt Oy de onderliggende oorzaken aan en dat zorgt voor een efficiënt, duurzaam en gezond productengamma."

Als productontwikkelaar heeft Inge expertise ontwikkeld in de nieuwste technieken om de huidflora en de huidbarrière gezond te houden. Immers is de oorzaak van zowel acne als zweetgeur dezelfde : een verstoorde huidflora door de overwoekering van bepaalde bacteriën. De producten van Oy worden volledig samengesteld en geformuleerd in ons eigen labo door onze apotheker. De eindformules doorlopen alle nodige klinische testen en zijn gepatenteerd. Een unicum in België! Wat Inge erg belangrijk vindt, is de wetenschappelijke kennis over:

  1. Het huidmicrobioom en de huidbarrière
  2. De correcte dosis van actieve stoffen met de juiste antibacteriële en antischimmelwerking.
  3. Watervrije en schuimvrije producten die het lipidenlaagje niet wegwassen
  4. Lokale grondstoffen

Timesavers: één skincare product met meerdere functies.In combinatie met water wordt een gel een heerlijke reinigingsmelk. Na het afspoelen werkt ze nog eens extra als hydraterende crème. Dat maakt van Oy producten  premium skincare producten die dankzij talrijke dermatologische testen tot de dermatocosmetica worden gerekend.

De sterktes van Oy

Hoe ontstaat zweetgeur en acne?

De oorzaak van zowel zweetgeur als acne is de verandering van ons microbioom. Bij hormonale wijzigingen of stress en inspanning gaan bepaalde bacteriën sterk gedijen en overwoekeren. Ze nemen alle ruimte in en zijn verantwoordelijk voor zowel lichaamsgeur als acne en andere huidproblemen. Er is geen ruimte meer voor je huideigen microbioom, geen diversiteit. Door deze overgroei te verwijderen, komt er opnieuw ruimte vrij om een diverse huidflora op te bouwen.

Hoe ontstaat acne? Er zijn drie belangrijke oorzaken:

  1. Te veel sebum of talg door hormonale veranderingen (androgenen en testosteron)
  2. Verstopping van de poriën door een ophoping van dode huidcellen, vervuiling of make-up
  3.  Bacteriën die zich voeden met talg en groeien in een anaeroob milieu (zonder zuurstof)

Oy Face Wash Acne Prone Skin werkt op deze 3 niveaus!

Ons onderzoek door dermatologen toont aan dat onze formule met drievoudige werking 96% van de witte mee-eters of gesloten comedonen verwijdert. Dit is te danken aan de blend van actieve ingrediënten in de lipidenminnende en watervrije reiniging. In plaats van de huid te strippen, versterken we de lipidenbarrière en herstellen we de celstructuur.

Een gewone reiniger op basis van water en schuim wast het lipidenlaagje weg. De huid reageert hierop door meer sebum aan te maken, waardoor de acne verergert. Op deze wetenschappelijke basis kiest Oy resoluut voor ‘gel to milk’ zonder water en zonder schuim.

Hoe ontstaat de huidflora? (Dit geldt voor alle Oy producten)

Onmiddellijk na de geboorte ontwikkelen de micro-organismen zich om de huid te beschermen. De ontwikkeling en aangroei van deze microben zijn heel belangrijk voor het immuunsysteem van de baby. Deze bacteriën leven in harmonie op de huid als zogenaamde residente microben. Ze vormen onze beschermende huidbarrière en dragen bij tot een huid in balans. Daarom is het zo belangrijk om deze huidflora in goede conditie te houden met de juiste verzorgingsproducten.



Hierboven zie je een illustratie van het effect van Oy-producten op de huidflora.
Er worden twee bacterieculturen van beide oksels afgebeeld. De linkse afbeelding is een linkeroksel waar men na drie jaar dagelijks gebruik opeens stopte met het gebruik van Oy Deo Wash/Scrub. Ons onderzoek toont aan dat er opnieuw sprake is van overwoekering en het ontstaan van een zweetgeur. De rechteroksel toont duidelijk een gezonde diverse flora door het dagelijks wassen met Oy.



Hierboven zie je twee illustraties van een lage en hoge diversiteit van de huidflora. Een lage diversiteit door overwoekering van bepaalde bacteriën kan leiden tot een schrale, gevoelige huid met bijvoorbeeld acne of andere huidproblemen. Een hoge diversiteit zorgt voor een stralende huid waarbij de cellen beter aan elkaar gebonden zijn, ook wel een gezonde brick- en mortar structuur genoemd. Een diversiteit aan microben zorgt effectief voor een gezonde, stralende huid.

Watervrij en zonder schuim.  (Dit geldt voor de Face care en Deo care producten)

Als experts in huidverzorging weten we dat de textuur van je reiniger cruciaal is voor de doeltreffendheid. Kies daarom voor een water- en schuimvrije reiniging. Onze huid houdt van lipiden of vetten en zeker van een watervrije zeep. Als trendsetter bieden wij met Oy de ideale oplossing in onze ‘gel to milk’ of, in het geval van de Daily Boost, een ‘butter to milk’. Hiermee masseer je 100% geconcentreerde en diepwerkende stoffen op je huid. Eenmaal verdund met water vormt de gel een voedende reinigingsmelk die je verder afspoelt. Na het droogdeppen voelt je huid diep gereinigd en fluweelzacht aan.

OY biedt oplossingen in de vorm van een zeep zonder zeep voor dagelijkse kwaaltjes, zoals zweet, acne, huidveroudering en luchtvervuiling.

Oy face care

De basisroutine voor een gezonde huid blijft essentieel: diep reinigen, hydrateren en zonbescherming. Met de wetenschap achter onze twee innovatieve gezichtsreinigers zijn de eerste twee stappen in die basisroutine meteen gecoverd.

Inklapbare content

Oy Face Wash Acne Prone skin

De oorzaak van acne is de verandering van ons microbioom onder invloed van hormonale wijzigingen of stress. Bepaalde bacteriën gaan oververwoekeren en nemen alle plaats in. Er is geen ruimte meer voor je huideigen microbioom, geen diversiteit. Dit leidt tot een verstoorde huidbarrière die we ook bij eczeem, rosacea, atopische dermatitis en psoriasis terugzien. Door deze overgroei weg te nemen, komt er opnieuw ruimte vrij om een diverse huidflora op te bouwen.
*onze klinische studies bewijzen het mooie herstel van de huidflora en huidbarrière.

Een hoge diversiteit zorgt voor een stralende huid waarbij de cellen beter aan elkaar gebonden zijn, ook wel een gezonde brick- en mortar structuur genoemd. Een diversiteit aan microben zorgt effectief voor een gezonde, stralende huid.

Oy Face Wash Daily Boost

De opname van ingrediënten gebeurt op basis van twee wetenschappelijk vastgestelde feiten:

1) de grootte van de molecule
en
2) de formule waarin het ingrediënt wordt aangebracht.

En daar is Oy bijzonder sterk in!
*** de aanbevolen dosis die écht werkt wordt gerespecteerd in onze formules die 100% geconcentreerd zijn met de selectief gekozen molecules.

*** geen verdunning met water in ons product maar een reiniging op basis van olie en plantaardige glycerine die 100% wordt opgenomen door de droge huid! Ons vetlaagje zuigt als het ware de actieve stoffen op in de puurste vorm.
Vandaar zonder water en zonder schuim omdat het vetlaagje van de huid zo belangrijk is en niet mag gestript worden.

Huidveroudering kun je tegengaan door de 3 sterktes van Oy Daily Boost :

1) het immuunsysteem van je huidbarrière versterken door schade door UV en pollutie te herstellen.

2) sterke hydratatie = cellen die vocht vasthouden. Onze huid neemt géén water op maar de cellen zullen door o.a. glycerine het water binden en vasthouden.

3) Een diversiteit aan microben zorgt effectief voor een gezonde huid waarbij de cellen goed aan elkaar gebonden zijn, ook wel een brick- en mortar structuur genoemd.

en tenslotte: zonnebescherming is je beste vriend.

Wat is het verschil tussen prebiotica, probiotica en postbiotica?

We zijn al bij de derde generatie probiotische technologie om de flora te boosten. Eerst waren er de probiotica, daarna prebiotica en nu het meest geavanceerde postbiotica.

1. PREbiotica
Prebiotica zijn bepaalde koolhydraten en vezels die als voeding dienen voor bacteriën en worden  veel toegepast voor de darmflora. De uitdaging hier is om de voeding selectief te maken om enkel de ‘goede’ bacteriën te voeden. Want voeding betekent dat deze nuttig is voor alle bacteriën, dus ook de eventueel ziekteverwekkende microben. De onderzoeken naar specifieke voeding voor bepaalde bacteriën zijn in volle evolutie.


2. PRObiotica
De definitie van probiotica werd in 2001 vastgelegd: “Dit zijn levende micro-organismen die bij toediening in voldoende hoeveelheden een gezondheidsvoordeel opleveren voor de gastheer.” Deze levende bacteriën werden oorspronkelijk ontwikkeld om een gezonde darmflora te stimuleren.
Voor de toepassing op de huid in cosmetica staat men voor de enorme uitdaging om de levende bacteriën levend te houden. Door de beperkte houdbaarheid is meestal koeling nodig en vooral speciale bewaaromstandigheden. Ideaal zijn ‘single use’ verpakkingen en formulaties zonder water. Dit is mogelijk wanneer de microben ingekapseld en gesuspendeerd worden in een oliebasis en airless verpakt worden.
Heel wat crèmes en reinigingsproducten op basis van water (zie Aqua als eerste in ingrediëntenlijst) vermelden ‘probiotica’, maar of deze producten wel degelijk levende bacteriën bevatten, valt te betwijfelen. Vanuit deze kennis zijn de Postbiotica ontstaan.


3. POSTbiotica
Postbiotica zijn de nieuwste ontwikkeling in de farmaceutische sector. Studies hebben aangetoond dat niet de hele bacterie nodig is, maar alleen de essentiële bestanddelen voor de noodzakelijke activiteit. Deze metabolieten van de bacteriën versnellen de celvernieuwing en herstellen de huidbarrière. Het grote voordeel van deze postbiotica is dat de bacteriën niet levend hoeven te zijn. Ze bevatten alle essentiële stoffen zoals enzymen, peptiden en polysacchariden die het microbioom sterker maken. Ze dringen ook gemakkelijk door de opperhuid heen in de huidcellen dankzij het watervrije milieu. Daarom hebben ze zeer sterke anti-aging eigenschappen en helpen ze bij veel infecties, zoals acne, UV-schade, gevoeligheid en eczeem. Lactobacillus heeft deze speciale eigenschappen en is aanwezig op onze huid, maar neemt af met de jaren zodat deze aanvulling zeer nuttig is.


Prebiotica, probiotica en postbiotica zijn allemaal belangrijk voor de gezondheid, maar postbiotica zijn wellicht het meest efficiënt.

De evolutie in de kennis over het huidmicrobioom is mind-blowing. Tot nu toe richtten studies zich op bacteriën en schimmels, maar nu krijgen ook de virussen die in en op onze huid leven - het zogenaamde huidviroom - meer aandacht. Meer dan ooit groeit het besef dat het versterken van het huidmicrobioom een stevige en actieve huid oplevert.

Oy deo care

Ons Deo care gamma bestaat uit 2 revolutionaire producten tegen zweetgeur: de Deo Wash en Scrub. Een zeep en deo, 2 in 1 , die de overwoekering van geurveroorzakende bacteriën weghaalt en de huid sterk verzorgt. Hieronder vindt je knappe achterliggende wetenschap van het Deo care gamma.

Inklapbare content

Deo Wash & Scrub : Wel zweten, niet geuren.

We zweten bij warm weer, koorts en sport, maar ook als we angstig of kwaad worden en als we ons vernederd of opgewonden voelen.

Dus zweten is gezond én belangrijk. Dit afremmen is bij sommige personen niet aangewezen. Want indien je afremt onder de oksels kan het zweet elders uitbreken en krijg je zweethanden of zweetvoeten of begin in je nek te zweten...

Zweet zelf geurt niet! Het zijn micro-organismen zoals bacteriën en schimmels op de huid die zweet omzetten in een slechte geur. De samenstelling van de microbiotica op de huid verschilt van persoon tot persoon en is genetisch bepaald. De samenstelling van het microbioom is zeer persoonlijk, net als een vingerafdruk zodat de ene persoon wel zweet met zweetgeur en een ander veel minder. Dit is dus afhankelijk van jouw microbioom. Bepaalde bacteriën zullen sterk gedijen en overwoekeren. Ze nemen alle ruimte in en zijn verantwoordelijk voor de lichaamsgeur. Door deze overgroei te verwijderen, komt er opnieuw ruimte vrij om een diverse huidflora op te bouwen die geurvrij is.

Het zit ‘m in de klieren.

Het zit ‘m in de klieren.

Zweetklieren komen voor over de hele huid, maar de meeste zijn te vinden op de handen, voeten en oksels. We hebben tussen de 2 en 4 miljoen zweetklieren, die gemiddeld dagelijks 800 ml zweet afscheiden. En zelfs tot 7 liter bij grote inspanningen en hitte.

1.Exocriene zweetklierenzijn verspreid over het hele lichaam en regelen vooral de lichaamstemperatuur. Van zodra het warm wordt, of ons lichaam verhit door bijvoorbeeld inspanning of door koorts, zorgen de zweetklieren ervoor dat ons lichaam nat wordt en zo makkelijker en sneller afkoelt.

2. Deapocriene zweetklierenzijn medeverantwoordelijk voor de gevreesde zweetlucht door de aanwezigheid van microbiota op de huid. Deze klieren komen alleen voor in de oksels, rond de anus en de tepels. Ze komen deze zweetkliertjes uit in de haarzakjes en verspreiden het zweet grotendeels via de haren. De apocriene zweetklieren ontwikkelen zich in de puberteit. Eens je via deze klieren begint te zweten, wordt het vocht door bacteriën omgezet in stoffen die de typische zweetgeur veroorzaken.

Zweten is meer dan afkoelen alleen!

Zweten is meer dan afkoelen alleen! 

Zweet bestaat voornamelijk uit water en zout, maar heeft bovendien de antiseptische eigenschappen van orthocresol en paracresol.
Dus zweten is noodzakelijk:

  • Door te zweten worden bepaalde afvalstoffen uitgestoten waardoor je immuunsysteem optimaal blijft functioneren. 
  • Het doodt bacteriën en virussen. 
  • Zweet reinigt de poriën waardoor je minder zwarte puntjes en acnevorming krijgt. Het houdt de huid soepel en zacht. 

Wat veroorzaakt zweten? 

Wat veroorzaakt zweten? 

We zweten bij warm weer, koorts en sport, maar ook als we angstig of kwaad worden en als we ons vernederd of opgewonden voelen.

Zweten is natuurlijk en gezond omdat je lichaam wil afkoelen. Bijvoorbeeld bij inspanning of sporten helpt véél water drinken om je lichaam (inwendig) te koelen.

Zweet zelf geurt niet. Het zijn micro-organismen zoals bacteriën en schimmels op de huid die zweet omzetten in een slechte geur. De samenstelling van de microbiotica op de huid verschilt van persoon tot persoon en is genetisch bepaald. De samenstelling van het microbioom is zeer persoonlijk, net als een vingerafdruk zodat de ene persoon wel zweet met zweetgeur en een ander veel minder.

Welke deodorant kies ik het best?

Er zijn 2 grote groepen leave-on producten in de vorm van rollers, sprays, crèmes….

  1. deodoranten: verdoezelen meestal de zweetgeur met een sterk parfum. Sommige deo’s bevatten goede bewaarmiddelen bijvoorbeeld in de vorm van alcohol die een antibacteriële werking heeft.
  2. antitranspiranten: verstoppen de zweetporiën meestal met aluminiumzouten waardoor het vocht minder naar buiten kan.

De resten deodorant en afvalstoffen van bacteriën blijven een hele dag onder de armen hangen, waardoor kleding onder de oksels verkleurt.“Je ‘s morgens wassen met zeep onder de douche en daarna nog een deodorant aanbrengen, en toch op het einde van een stressvolle dag last krijgen van vervelende zweetgeur? Dat heb ik altijd raar gevonden: de zeep én deodorant doen beiden niet wat ik ervan verwacht. Daarom zocht ik een oplossing om vooral de oorzaak van zweetgeur te elimineren door een volledig nieuwe soort zeep te ontwikkelen : de zeep 2.0 is geboren en tegelijk ook het nieuwe ochtendritueel “Apotheker Inge Louf pionierde met de eerste pre-deodorant in de vorm van een rinse-off product met antibacteriële ingrediënten. De werking is uniek omdat het de oorzaak van zweetgeur aanpakt, namelijk de overwoekering van geurveroorzakende bacteriën. Een totaal nieuwe aanpak waarbij je de gel zonder water aanbrengt (dus niet onder de douche) en 1 minuut laat inwerken om daarna af te spoelen. Resultaat : frisse, diep gereinigde oksels vrij van zweetgeur.

Oy hand care

Oy Hand Hygiene is een baanbrekende herstellende handcrème met antibacteriële en antivirale bestanddelen. Een  handcrème op basis van plantaardige oliën  die zowel verzorgend, zuiverend en desinfecterend is en nog eens wetenschappelijk onderbouwd is.

Inklapbare content

Welke ontsmetting is nodig voor de handen?

Welke ontsmetting is nodig voor de handen?

De algemeen gekende alcoholgel zorgt voor een tijdelijke, volledige ontsmetting. In het medisch milieu is een grondige ontsmetting nodig en wordt meestal 80% alcohol gebruikt. Omdat de alcohol verdampt, wordt deze geïmplementeerd in een kleverige gel. Daarom kiest Oy resoluut voor een innovatieve aanpak zonder alcohol. Een uitgekiende blend van actieve antibacteriële en antivirale ingrediënten zorgt voor voldoende ontsmetting en dat voor minstens 1 uur.

Welke verzorging werkt het best bij droge huid?

Oy Hand Hygiene bevat Squalaan, dat net als het huideigen Squaleen, de huid flexibiliteit verhoogt.

Babyhuidjes hebben veel Squaleen en omdat Squalaan qua structuur zo dicht aanleunt bij Squaleen, herkent onze huid die en neemt die deze makkelijk op. Dit maakt Squalaan een van de meest fascinerende en nuttige ingrediënten in de verzorging van een droge huid.

Wat maakt dat Squalaan zo'n fascinerend en nuttig ingrediënt is in de verzorging van de droge huid?

  1. werkt als huideigen olie om vochtverlies te voorkomen en maakt je huid soepel zonder irritatie.
  2. is plantaardig van oorsprong. Oy gebruikt Squalaan afkomstig van
    olijfolie.
  3. voelt licht en niet vettig aan.

Wat zijn essentiële vetzuren?Deze zijn niet te verwarren met essentiële oliën!

Essentiële oliën is een onjuiste benaming voor etherische oliën die vluchtige moleculen bevatten met veel organische stoffen en monoterpenen. Dit zijn geconcentreerde vluchtige oliën die voornamelijk gebruikt worden voor hun smaak en geur in de voedingsindustrie of cosmetica en parfums. De kans op een allergische reactie bij een natuurlijk parfum is namelijk een stuk groter dan bij een synthetisch parfum.
In het laboratorium gemaakte synthetische parfums zijn meestal hypoallergeen en dus veiliger voor de gevoelige huid.


Essentiële vetzuren:

Dit is een zeer belangrijk ingrediënt in Oy Hand Hygiene. Ooit werden deze vetzuren vitamine F genoemd omdat ze essentieel waren bij de groei van jonge kinderen. Ze moesten worden verkregen uit voeding omdat ze niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Later werden ze bekend als Omega 3 (Linoleenzuur) en Omega 6 (Linolzuur) vetzuren en fungeren ze als cement tussen cellen.

De essentiële vetzuren linolzuur en linoleenzuur versterken de huidbarrière waardoor de huid zijdezacht aanvoelt. Bovendien zorgen ze voor een optimale celverbinding die de huidstructuur herstelt. Linolzuur heeft antimicrobiële eigenschappen en versterkt het immuunsysteem, wat heel nuttig is voor de verzorging van de gevoelige huid.

Oy , dat is farmaceutische kennis en expertise.

Onze core-business : Onderzoek en ontwikkeling van formules
Verliefd op de wetenschap is voor apotheker Inge Louf geen uitdaging te veel. Het formuleren en verpakken van wetenschappelijk onderbouwde intense concentraties is zowat de moeilijkste, technische uitdaging. Zo uitgedaagd en gefascineerd als Inge is, door de combinatie van nieuwe, zuivere ingrediënten en bestaande grondstoffen produceert het Oy-laboratorium unieke producten die een snel en perfect resultaat geven.
“Ik hou ontzettend veel van mijn job. Ik voel me heel gelukkig een product te creëren dat niet alleen je huid mooi maakt, maar vooral probleemoplossend werkt en de kwaliteit van leven verbetert. Dat geeft ontzettend veel voldoening.”

Zweten is meer dan afkoelen alleen! 

Zweet bestaat voornamelijk uit water en zout, maar heeft bovendien de antiseptische eigenschappen van orthocresol en paracresol.
Dus zweten is noodzakelijk:

  • Door te zweten worden bepaalde afvalstoffen uitgestoten waardoor je immuunsysteem optimaal blijft functioneren. 
  • Het doodt bacteriën en virussen. 
  • Zweet reinigt de poriën waardoor je minder zwarte puntjes en acnevorming krijgt. Het houdt de huid soepel en zacht. 

Wat veroorzaakt zweten? 

We zweten bij warm weer, koorts en sport, maar ook als we angstig of kwaad worden en als we ons vernederd of opgewonden voelen. Zweet zelf geurt niet. Het zijn micro-organismen zoals bacteriën en schimmels op de huid die zweet omzetten in een slechte geur. De samenstelling van de microbiotica op de huid verschilt van persoon tot persoon en is genetisch bepaald. De samenstelling van het microbioom is zeer persoonlijk, net als een vingerafdruk zodat de ene persoon wel zweet met zweetgeur en een ander veel minder.

OY laat je zweten, maar doet de geurtjes verdwijnen

OY Deo Washen OY Deo Scrubzijn twee revolutionaire verzorgingsproducten die de oorzaak van nare zweetgeuren aanpakken. De unieke blend van actieve bestanddelen in OY neutraliseert volledig de activiteit van de geurveroorzakende micro-organismen. Het bevordert ook de huidflora zonder de natuurlijke zuurgraad aan te tasten. Je lichaam functioneert optimaal, maar dan zonder die vervelende geurtjes. Je voelt je gezond en fris en je kan zo de wereld aan!

Shop nu

Welke deodorant kies ik het best?

Er zijn 2 grote groepen leave-on producten in de vorm van rollers, sprays, crèmes….

  1. deodoranten: verdoezelen meestal de zweetgeur met een sterk parfum. Sommige deo’s bevatten goede bewaarmiddelen bijvoorbeeld in de vorm van alcohol die een antibacteriële werking heeft.
  2. antitranspiranten: verstoppen de zweetporiën meestal met aluminiumzouten waardoor het vocht minder naar buiten kan.

De resten deodorant en afvalstoffen van bacteriën blijven een hele dag onder de armen hangen, waardoor kleding onder de oksels verkleurt.

“Je ‘s morgens wassen met zeep onder de douche en daarna nog een deodorant aanbrengen, en toch op het einde van een stressvolle dag last krijgen van vervelende zweetgeur? Dat heb ik altijd raar gevonden: de zeep én deodorant doen beiden niet wat ik ervan verwacht. Daarom zocht ik een oplossing om vooral de oorzaak van zweetgeur te elimineren door een volledig nieuwe soort zeep te ontwikkelen : de zeep 2.0 is geboren en tegelijk ook het nieuwe ochtendritueel“

Apotheker Inge Louf pionierde met de eerste pre-deodorant in de vorm van een rinse-off product met antibacteriële ingrediënten. De werking is uniek omdat het de oorzaak van zweetgeur aanpakt, namelijk de overwoekering van geurveroorzakende bacteriën. Een totaal nieuwe aanpak waarbij je de gel zonder water aanbrengt (dus niet onder de douche) en 1 minuut laat inwerken om daarna af te spoelen. Resultaat : frisse, diep gereinigde oksels vrij van zweetgeur.

  • Ondersteunt microbioom

  • 95% Natuurlijk

  • Niet getest op dieren

  • Vegan & bioafbreekbaar

  • Geproduceerd in België

Heb je vragen? Wij hebben antwoorden

Wat is huidmicrobioom?

Hoe kiest Oy de actieve stoffen?

Als productontwikkelaar bezoekt Inge jaarlijkse de beurzen waar de nieuwste ingrediënten worden voorgesteld. De selectie aan vernieuwende grondstoffen worden op het Oy-laboratorium getest in verschillende formules.

welke klinische testen worden uitgevoerd?

Voor onze Oy producten worden naast de wettelijk verplichte testen ook dermatologische testen uitgevoerd.

De EU-regelgeving voor cosmetica legt strenge eisen op voor de klinische testen.

Stabiliteit, verpakking, houdbaarheid, microbiologische onderzoeken zijn noodzakelijk. Een toxicoloog ziet de formules na en een cosmetisch expert maakt een volledig cosmetisch dossier op.

Daarnaast testen wij onze Oy-producten ook op de specifieke werking. O.a. de invloed op het huidmicrobioom, diversiteit van de microben, het resultaat van zweetgeurtesten, de evolutie bij acne... Gezien onze Oy gezichtsreinigers als démaquillant aanbevolen worden, hebben wij de wettelijk verplichte oogirritatie-testen laten uitvoeren. Dit gebeurt door oogartsen die een rapport opmaken en beslissen dat Oy zeker kan gebruikt worden als make-up remover.