Heerlijk verzorgd en fris gevoel !

  25-08-2020  

Lees meer

Laat je parfum beter tot zijn recht komen met OY !
Wat je moet weten over zweten

  30-07-2020  

Lees meer

Zo kies je de juiste deodorant !

  23-05-2020  

Oy op nr. 1
Lees het in Libelle

Lees meer

  11-04-2020  

Lees meer

Belgische beautymerken om nu bij te shoppen

  28-03-2020  

Oy, je redder in nood !
In libelle 

Lees meer

Wellnessen bij je thuis

  25-03-2020  

Hou het aangenaam voor j huisgenoten
lees het in Nieuwsblad

Lees meer

Shop milieubewust & lokaal!

  19-03-2020  

De formule is zacht voor de huid & voor de natuur
Lees het in L'OFFICIEL

Lees meer

In de sacoche

  18-03-2020  

Oy als working mom benodigdheid
In de Feeling

Lees meer

You will notice the disappearance of odor, just like that.

  16-01-2020  

Discourage odour 
Fabelish

Lees meer

Wat zet je voor haar onder de kerstboom?

  17-11-2019  

Zowel jouw als haar nieuwe musthave
Misterdaily

Lees meer

oy als alternatieve deo

  12-10-2019  

Ik koop Belgische beauty
In Nieuwsblad Magazine

Lees meer

Kennen jullie het merk @oycare al?

  08-10-2019  

Fris ondanks warme winterkleding
Persbericht ByVosje

Lees meer

A conscious lifestyle must have

  05-10-2019  

OY bij de 8 favorieten van:
Holistik

Lees meer

Geen parabenen of bewaarstoffen

  03-10-2019  

Veilig om te gebruiken voor alle leeftijden!
The Pastel Suitcase

Lees meer

SOS Hittegolf!

  24-07-2019  

OY onmisbaar volgens de Flair. 
Bekijk het hier

Lees meer

12 ecologische voordelen van OY, de antibacteriële zeep tegen zweetgeur

  19-07-2019  

1. Voordelen van een formule zonder water :

OY is een zeer geconcentreerde, antibacteriële zeep en bevat geen water daar waar de meeste douchezepen 60 tot 70% water als grondstof bevatten. Dit is heel veel water! En vooral, dit is niet ecologisch gezien bij productie én transport van “A naar B”  70% water wordt vervoerd in plastiek flesjes. Temeer water zeer weinig waarde toevoegt tegenover andere actieve bestanddelen,  en bijgevolg is de hoeveelheid water ook van belang bij de prijszetting van de zeep.  Veel water in de formule betekent dat deze zeep veel meer gevoeligheid heeft aan bacteriële besmetting en groei van micro-organismen, waardoor méér bewaarmiddelen toegevoegd worden. Dus water komt het best uit de kraan en hoort niet thuis in een zeep tegen zweetgeur.

2. Een waterig mileu heeft steeds een bepaalde pHwaarde 

Afhankelijk van de ingrediënten in de waterbevattende formule is er een bepaalde pH-waarde die een invloed heeft op de zuurtegraad van de huid. Idealiter is de pH voor de huid rond 5 - 5.5 wat eerder een zuur milieu is. Soms wordt een neutrale pH gepromoot maar deze pH 7 is eigenlijk tè hoog voor het gebruik op onze huid. Elke formule met water bevat dus een extra chemische stof om de pH aan te passen voor de huid : ofwel een base bv Natriumhydroxide ofwel een zuur bv melkzuur. Deze chemische  stoffen worden enkel toegevoegd om de pH waarde aan te passen en hebben geen aanvullende werking.
Ideaal is natuurlijk watervrij te werken zoals met de antibacteriële zeep tegen zweetgeur van Oy. Hierdoor ontstaat geen pH afhankelijkheid  en wordt de zuurtegraad van de huid niet  aangetast.

3. Voordelen van een formule zonder schuim:

Schuim wordt als aangenaam ervaren omdat dit een luchtig gevoel geeft en hierbij ook de geur van het parfum gemakkelijker vrijkomt. Dit wordt onder de douche als een voordeel ervaren. Echter heeft schuim een uitdrogend effect op de huid en breekt het bescherm-olie-laagje van de huid af wat tot irritatie kan leiden. De antibacteriële zeep  van Oy schuimt niet en zorgt voor een fris gevoel zonder huidirritaties.

4. Voordelen van een geconcentreerde formule:

Ecologie ten top !! : een antibacteriële zeep waarbij élk bestanddeel enkel en alleen toegevoegd wordt om zijn actieve werking. Door het weglaten van water is er meer ‘plaats’ voor actieve bestanddelen en heb je bij gebruik minder eindproduct nodig. De plaats van water en schuim wordt ingenomen door de voedende olie en de super hydraterende plantaardige glycerine. Dus net omgekeerd dan de ‘gewone’ douchezeep, OY is een zeep tegen zweetgeur die zeer voedend en hydraterend werkt in plaats van uitdrogend.

5. Stop the water while using OY: 

Het is leuk om onder stromend water te staan, echter nu we geconfronteerd worden met periodes van waterrestrictie, voelt een ‘lange stromende’ douche plots als niet-milieu vriendelijk en eerder als waterverspilling. We voelen ons het best wanneer we het waterverbruik enigszins mee helpen beperken. Gezien OY antibacteriële zeep net op een droge huid moet worden aangebracht kan je het gebruik van water nog een minuut uitstellen en verder beperken. Immers kan de zeep tegen zweetgeur ook aan de lavabo met een washandje weggespoeld worden. De gel wordt door middel van contact met water een voedende melk die heel gemakkelijk – met weinig water – afspoelt.

6. Minder was en wasproduct.

Telkens onze wasmachine draait belasten wij ook het milieu niet alleen door het hoge waterverbruik maar ook door de wasproducten. Door Oy antibacteriële zeep blijft onze kledij langer fris. Je kunt als het ware de hele week met dezelfde Tshirt rondlopen. Dankzij onze zeep tegen zweetgeur zijn vieze geurtjes thv de oksels,  kringen na het zweten en vergeling op de witte Tshirts of hemden verleden tijd. Na het sporten mag je sportshirt nog zo kletsnat zijn, na het drogen blijft er geen ‘trainings’geur hangen en kan deze terug gebruikt worden.

7. Stop foaming your body from head to toe

Het is niet nodig om je elke ochtend van kop tot teen in te zepen en te wassen. Het is voldoende om enkel de zones waar nodig te verfrissen en dit gebeurt het beste met een antibacteriële zeep. De vochtige warme plekjes op ons lichaam zorgen voor een voedingsbodem voor de geur-veroorzakende bacteriën. Indien deze bacteriën in grote mate aanwezig zijn, dan wordt al snel een onaangename zweetgeur gevormd die de Oy zeep tegen zweetgeur makkelijk wegwerkt. Bij stress of hormonale wijzigingen gaan net de geurveroorzakende bacteriën overwoekeren waardoor nog meer zweetgeur kan ontstaan en de huidflora wordt verstoord. OY elimineert deze overwoekering.

8. Bio afbreekbaar

Bij het zoeken naar de werkzame bestanddelen voor OY zeep tegen zweetgeur hebben we vooral rekening gehouden met de bio afbreekbaarheid. Heel wat actieve stoffen in de deo-wereld zijn volledig veilig voor de mens echter kunnen ze wel belastend zijn voor het milieu zoals bijvoorbeeld Triclosan, die heeft toxische effecten op waterorganismen en wordt meer en meer vermeden in cosmetica. Onze actieve bestanddelen in de OY antibacteriële zeep zijn uiteraard heel veilig en met de grootste zorg gekozen.Immers is er voor élk product een veiligheidsdossier en controle van het eindproduct door een toxicoloog vooraleer een cosmeticum op de markt wordt gelanceerd.

9. Plantaardige Helianthus Oil:  

Wij kiezen heel bewust om geen exotische oliën te gebruiken in onze antibacteriële zeep die om commerciële redenen aan miniscule hoeveelheden aan een formule worden toegevoegd. De ecologische voetafdruk van deze oliën is groot, denk maar aan Jojoba olie afkomstig van Mexico en Zuid Amerika en nu ook uit Egypte. Deze olie heeft weliswaar goede ontstekingsremmende eigenschappen indien in de juiste  (hogere) concentratie gebruikt. De Macadamia olie komt uit Australië … Wij bij Oy kiezen voor de zeer voedende zonnebloemolie van dichtbij huis.

10. OY scrubpartikels is zand

De keuze aan scrubpartikels is enorm groot. Van natuurlijke grondstoffen ( vermalen pitten van olijven, abrikozen, …) tot de minst natuurlijke vorm zoals plastiekkorrels wat vandaag totaal not-done is. Daarnaast bevatten heel wat  ‘natuurlijke’ producten onzuiverheden die tot allergische reacties kunnen leiden. Dat is met de OY antibacteriële zeep en scrub helemaal niet het geval. Onze keuze voor OY-scrub is het bioafbreekbare Hydrated Silica, heel fijn zand.

11. Een antibacteriële zeep diervrij getest 

Hoewel er geen claims meer mogen gemaakt worden onder de noemer van ‘ vrij van…’ blijft het diervrij testen een heel belangrijke evolutie in cosmetica. Testen met dieren komt omzeggens niet meer voor. ‘Vrij van’  lokt de reactie uit alsof bv parabenen schadelijk zijn, quod non. Omdat de vermelding ‘vrij van’ een negatieve bijklank geeft aan het betrokken bestanddeel vraagt de wetgever om dit niet meer op deze manier te vermelden.

12. We love our planet and we love you! Bottled confidence

De grootste voldoening halen wij uit de ontzettende positieve reacties van onze OY fans die zelfzeker door de dag fietsen dankzij onze zeep tegen zweetgeur ! 
Je bent zelfzeker en voelt je beter in je vel. Geen storende geurtjes bij collega’s of in de klas, na het sporten of bij stress.
Door onze antibacteriële zeep is het gebruik van een deodorant niet meer nodig en zorgt je lievelingsparfum voor het lekkere geurtje!
Je geeft een boost aan je zelfvertrouwen! 

Wij wensen het iedereen toe om zelfzeker door de dag te komen dankzij OY.


 

Lees meer

Waarom is zweten zo belangrijk?

  Oy     17-07-2019  

Waarom is zweten zo belangrijk?

Zweten doen we allemaal. De ene al wat meer dan de andere, maar leuk vinden we het eigenlijk niet. Nochtans is zweten heel erg belangrijk voor ons lichaam. Het is een natuurlijk proces dat ervoor zorgt dat ons lichaam niet oververhit raakt. 

Het zit ‘m in de klieren.

Zweetklieren komen over de hele huid voor maar je vindt de meeste op de handen, voeten en oksels. We zouden tussen de 2 en 4 miljoen zweetklieren hebben die gemiddeld dagelijks tot 800 ml zweet afscheiden. En tot zelfs 7 liter bij grote inspanningen en hitte.  

Er zijn twee types zweetklieren: 

  • Exocriene zweetklieren vind je over het hele lichaam en zij regelen vooral de temperatuur van ons lichaam. Van zodra het warm wordt, of ons lichaam verhit door bijvoorbeeld te sporten of door koorts, zorgen de zweetklieren ervoor dat ons lichaam nat wordt en zo makkelijker en sneller afkoelt. 
  • De apocriene zweetklieren zijn medeverantwoordelijk voor de gevreesde zweetlucht door de aanwezigheid van microbiota op de huid. Deze klieren zijn enkel in de oksels te vinden, rond de anus en de tepels. Meestal komen deze uit in de haarzakjes en verspreiden ze het zweet grotendeels via de haren. De apocriene zweetklieren ontwikkelen zich in de puberteit. Eens je via deze klieren begint te zweten, wordt het vocht door bacteriën omgezet in stoffen die de typische zweetgeur veroorzaken. 

 

Zweten is meer dan afkoelen alleen! 

Zweet bestaat voornamelijk uit water en zout, maar het bevat ook de stoffen orthocresol en paracresol die een antiseptische werking hebben. 
Dus zweten is noodzakelijk:

  • Door te zweten worden afvalstoffen uitgestoten waardoor je immuunsysteem optimaal blijft functioneren. 
  • Het doodt bacteriën en virussen. 
  • Zweet reinigt de poriën waardoor je minder zwarte puntjes en acné-vorming krijgt. 
  • Het houdt de huid soepel en zacht. 
2 meisjes met surfplank in de hand en uitzicht op zee

Wat veroorzaakt zweten? 

Enerzijds beginnen we te zweten om onze lichaamstemperatuur te regelen (bij warm weer, koorts, sporten), maar ook wanneer we angstig of kwaad zijn, wanneer we ons vernederd voelen of opgewonden. Zweet zelf geurt niet. De boosdoeners zijn de micro-organismen zoals bacteriën en schimmels op de huid die het zweet omzetten in een slechte geur. De samenstelling van de microbiotica op de huid is voor iedereen verschillend en genetisch bepaald. 

elke dag een frisse start quote
 

OY laat je zweten, maar doet de geurtjes verdwijnen 


OY Deo Wash en OY Deo Scrub zijn twee revolutionaire verzorgingsproducten die de oorzaak van nare zweetgeuren aanpakken.  De unieke blend van actieve bestanddelen in OY  neutraliseert de activiteit van de geur veroorzakende micro-organismen volledig. Daarnaast wordt de huidflora geoptimaliseerd zonder dat de natuurlijke zuurtegraad wordt aangetast. Je lichaam functioneert optimaal, maar dan zonder die vervelende geurtjes. Je voelt je gezond en fris, en je kan zo de wereld aan!


I SWEAT
AND
I SPARKLE


Wil je meer weten over OY? Lees er hier alles over. 

Lees meer

Talkies - The gay issue

  01-07-2019  

Must have! 
Lees het hier
 

Lees meer

Essential voor in de festivaltent

  11-06-2019  

oy in MetroVrolijke voeten!
Lees het in Metro

Lees meer

Geen zweetgeur, a way of life

  Oy     01-06-2019  

Geen zweetgeur, a way of life

Wel zweten, niet geuren 

Heel veel producten remmen het zweten af en dat is niet gezond. Het zweten zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur constant blijft. Daarom focust OY zich op de geurbestrijding want zweet zelf is geurloos. Het zijn de micro-organismen op deze warme, vochtige plaatsen die de zweetgeur veroorzaken. 

Blijvend resultaat

Gebruik OY elke ochtend en die vervelende zweetgeurt is voor minstens 24u verdwenen. Breng het aan net voor je doucht op droge huid en na het afspoelen kan je er weer fris en onbezorgd tegenaan. En meer nog, geen zweetkringen meer en je kledij blijft langer fris! 

Geen bijwerkingen

OY is veilig voor mensen met een gevoelige huid, voor zwangere vrouwen en kinderen. 
Het bevat geen parabenen of bewaarstoffen en is volledig bio-afbreekbaar. 

mediterende vrouw in rust zonder last van zweetgeur
 

Goed voor de natuur én jezelf 

Je mag maar je hoeft je niet van kop tot teen te wassen met een zeep. Een gewone douchezeep bevat meestal tot 70% water en veel schuimmiddel wat zorgt voor een droge huid.  Oy bevat enkel huidverzorgende olie en het super hydraterende glycerine. Je hebt jezelf nog nooit zo kunnen verwennen met een zeep die zo voedend is en tegelijk krachtig werkt. Trouwens, hoe minder product je nodig hebt, hoe beter voor de natuur én je portemonnee! 

Wetenschappelijke effectiviteit.

De unieke formule is het resultaat van jarenlang onderzoek in samenwerking met enkele vooraanstaande wetenschappers in het domein. 

We kozen resoluut voor een watervrije basis. Onze revolutionaire formule met voedende olie, hydrateert en versterkt de huid. Elk bestanddeel is actief en werd met de grootste zorg uitgekozen voor een optimaal resultaat.

De olie zorgt enerzijds voor de aanhechting op de huid waardoor de zeep 1 minuut actief kan inwerken en tegelijk zorgt de glycerine voor de vochtregulering van de huid. Dankzij deze unieke blend aan bestanddelen krijg je meteen een aangenaam gevoel bij het afdrogen. De huid voelt zacht aan en geeft een droog gevoel. Ontdek hier onze gepatenteerde formule

Bestel nu jouw Deo Wash of Scrub.

Lees meer

Scrub tegen zweetgeur

  11-05-2019  

oy in HLNNa een week ruiken je sneakers niet meer!
Lees het in HLN

Lees meer

Weg met stinkend zweet!

  01-05-2019  

Weg met stinkend zweet!

OY, het verhaal


Apotheker Inge Louf heeft twee passies in het leven: de wetenschap én haar klanten. Ze wil vooral naar hen luisteren, ze wil weten wat er in hen omgaat en waar ze echt behoefte aan hebben. En ze wil haar klanten medicatie en producten aanbieden die ook effectief doen wat ze beloven: hun leven beter maken. 

Inge had tijdens stress-situaties vaak last van zweetgeurtjes. Vervelend als je je onder klanten moet begeven. Daarom ging ze op zoek naar een product die enerzijds de geur deed verdwijnen maar er anderzijds ook voor zorgde dat het natuurlijke zweetproces niet werd afgeremd. Tot haar grote verbazing was er op de markt geen product die aan haar wensen voldeed. 

Het aha-moment


Gedreven door haar passie voor wetenschappelijke formules is ze zelf aan de slag gegaan. 
Ze begon het onderwerp te bestuderen, bezocht wetenschappers die expert waren op gebied van zweten en geurontwikkeling, en begon in haar eigen mini-labo te experimenteren. 4 jaar later en 271 pogingen verder heeft ze de perfecte formule tegen stinkend zweet. Een formule die zweetgeuren weert, én ervoor zorgt dat je blijft zweten. Ecologisch verantwoord én veilig voor de gebruiker. 

De ondersteuning van haar gezin had ze al, maar ze vond ook bijklank bij VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen) die haar project volledig zagen zitten. Ondertussen werden haar ook twee zonen betrokken in het OY-verhaal. Samen met hen commercialiseerden ze OY en werd het in april van 2018 gelanceerd. 

OY, het eiland


De ideale formule vinden, is één ding, maar er ook nog een naam voor vinden, is iets anders. Inge wou dat de naam de puurheid van het product weerspiegelde, de vrijheid, de frisheid. OY is Noors voor eiland, en het is de perfecte belichaming van die waarden.

Meer lezen over de producten zelf? Naar OY.

Lees meer

Belgian Beauty Award 2019!

  01-04-2019  

oy in best made in BelgiumBeste Made in Belgium
Feeling & Weekend

Lees meer

Ambitieuze vrouwen veroveren het ondernemerschap!

  28-03-2019  

oy in zoOndernemen in de kijker
Lees het in ZO

Lees meer

De beste beautyproducten!

  22-03-2019  

OY hoort er bij, 
lees het hier

Lees meer

Ik smeer Belgisch

  20-02-2019  

oy in knackEn lief voor het milieu!
Knack Weekend Update

Lees meer

Belofte van West-Vlaanderen!

  23-01-2019  

Inge Louf van OYEn kandidaat voor Vlaanderen.
Lees het hier

Lees meer

Ik ga op skireis en neem mee:

  16-01-2019  

oy in belmodoNiet te vergeten voor vertrek!
Belmodo artikel

Lees meer

Steun OY, en stem!

  15-01-2019  

oy in made by west-vlaanderenKandidate Inge Louf voor belofte womed Aaward
Made in West-Vlaanderen

Lees meer

Krant van West-Vlaanderen

  14-01-2019  

Oy in Krant van West-VlaanderenZweten mag, slecht geuren niet
Artikel

Lees meer

Ook in Luxemburg kennen ze OY!

  05-01-2019  

Für ein leben ohne deodorant
Sich informieren

Lees meer

OY in Pharma-Sphere

  01-01-2019  

oy in pharma sphereUn nouveau rituel matinal
Lees hier

Lees meer

Trends magazine: apotheker wordt ondernemer!

  13-12-2018  

oy in trends magazineStarter in de gezondheidssector.
Lees het hier

Lees meer

Silkeblogs: kleren langer fris!

  04-12-2018  

oy in silkesblog"Na acht dagen merkte ik inderdaad dat mijn zweet geen geur meer had"
ga naar de blog

Lees meer

Francisca Bosmans: intriguing launch!

  30-11-2018  

oy door franciskabosmansOne of the most intriguing beauty launches of 2018 for me. 
hier de instagram post

Lees meer

Déo nature! OY in Elle (FR)

  01-11-2018  

oy in elleVeilig en zonder irritaties of allergiën!
Bekijk hier

Lees meer

OY, le déo lavant

  01-11-2018  

oy in plus magazinePlus Magazine (fr) is positief!
Lees het hier

Lees meer

De mooiste van het land in flair!

  30-10-2018  

oy in flairOY schittert opnieuw in Flair
Neem hier een kijkje

Lees meer

NOVELTIES IN BEAUTY TOWN

  24-10-2018  

oy op Cocktail & heelsOok te zien op de blog Cocktail & Heels, 26 yr old writing about fashion and fun!
Ga naar de blog

Lees meer

#nieuw in Flair (FR)

  12-09-2018  

oy in flairOok Flair is enthousiast over OY! #nieuw

Download het artikel

Lees meer

"Le Néo Deo" in Le Vif

  06-09-2018  

oy in le vifOok in Franstalig België hebben ze onze producten ontdekt! "Le Néo Deo" komt aan bod in de rubriek "La Semaine De Weekend". 

Download het artikel

Lees meer

"Innovatief en Belgisch" in Steps

  01-09-2018  

oy in steps24 uur lang okselfris met OY.

Download het artikel

Lees meer

sjiek in Het Belang Van Limburg

  01-09-2018  

oy in het belang van limburgJasmijn Verluiden, marketing manager van juwelenmerk Wouters & Hendrix, deelt haar beste ontdekkingen op de Belgische markt in de rubriek "sjiek" van Het Belang Van Limburg. #ikkoopbelgisch!

Download het artikel

Lees meer

In de kijker bij "Made in West-Vlaanderen"

  26-06-2018  

oy in Made in West-VlaanderenMadeinwest-vlaanderen.be sprak met Inge en schreef een leuk artikel over OY. No sweat and still glory!

Bekijk het artikel

Lees meer

VLAIO Businesscase

  24-06-2018  

oy in VlaioDe VLAIO bedrijfsadviseurs ondersteunen en adviseren ondernemers om hun innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken. Ook Inge deed hier beroep op: "Zowel via VOKA, waar ik heel wat labs gevolgd heb,
als via VLAIO heb ik mijn experten-netwerk kunnen uitbouwen. Van onderzoek over productie tot en met de marketing word ik geruggesteund door specialisten die in mijn product geloven. Ik heb een raad van advies uitgebouwd waarmee ik maandelijks overleg pleeg. Ze challengen me en volgen de vooruitgang op.”


Download de volledige businesscase

Lees meer