Products / Oy Acne Prone Skin
Oy Acne Prone Skin
3 Reviews | Review toevoegen

€ 38,80
Prijs per stuk

 

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 100
Aantal: 
Bestel Oy hier

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Oy Acne Prone Skin - gezichtsreiniger tegen puistjes & onzuiverheden

De gezichtsreiniger die puistjes en mee-eters preventief aanpakt. Het resultaat? La vie en rose met een gezonde en frisse uitstraling! Ook voor de eczeem- en psoriasisgevoelige huid.

50 ml voor 2 mnd € 38,80

Voordelen

 •   Minder puistjes. 
 •   Minder onzuiverheden
 •   Minder mee-eters
 •   Minder roodheid

3 in 1 Solution:

 • 1. Reiniging tegen acne
 • 2. Vervangt jouw make-up remover
 • 3. Vervangt jouw dag- en nachtcrème
There is beauty in simplicity: soms is minder doen een grote meerwaarde. Koop Oy Acne Prone Skin bij de adviserende apotheker in je buurt of bestel ‘m hier online!

Oy’s natuurlijke ingrediënten

Face wash Oy Acne Prone Skin zonder parfum is een flink potje puur natuur met haar 97% aan natuurlijke ingrediënten. Al het nodige om het ontstaan van je puistjes tegen te gaan zonder je huid uit te drogen.
 
 • Samenstelling: olie in water formule - zeep zonder zeep
 • Ingrediënten: Glycerin, Squalane, Vitis Vinifera Seed Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Sucrose Stearate, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Propylene Glycol, Linoleic Acid, Hydrogenated Sunflower Seed Oil, Octyldodecanol, Hydrogenated Vegetable Oil, Ethylhexylglycerin, Octenidine HCl, Tocopherol, Linolenic Acid, Leptospermum Scoparium Branch/Leaf Oil, Sodium Surfactin, Magnolia Officinalis Bark Extract, Piper Nigrum Seed Extract.
 • Vrij van: Zeep, Alcohol, Parabenen, Parfum, Siliconen.

Specificaties

 • Perfect voor de eczeem- en psoriasisgevoelige huid
 • Als huidregulator geschikt voor alle huidtypen
 • Voor tieners en volwassenen
 • Face wash zonder alcohol en parfum
 • Vrij van parabenen
 • 12 maanden houdbaar na openen
 • 50 ml inhoud
 • Geltextuur: gel to milk
 • Verpakt in een recycleerbaar potje

Applicatie - how to use?

De gel tegen puistjes smelt op een droge huid dus gebruik je de Oy Acne Prone Skin zonder eerst je gezicht te bevochtigen. Feels like magic! Voor een optimaal resultaat gebruik je de wasgel zowel ‘s morgens als ‘s avonds.
 • Stap 1: Geen water nodig. Breng een dropje gel aan op je vingertoppen.
 • Stap 2: Masseer de gel zachtjes in met ronddraaiende bewegingen. Vergeet zeker je oogcontouren en oogleden niet want deze face wash verwijdert ook restjes make-up.
 • Stap 3: Tip: in combinatie met water wordt de gel een heerlijke reinigingsmelk.
 • Stap 4: Spoel de gel of melk volledig af en dep je gezicht droog.
 • Stap 5: De gel hydrateert de huid. Een extra hydraterende of voedende crème zoals een dag- en nachtcrème is daarom niet nodig. Al mag het wel. Vergeet zeker je extra zonnebescherming niet wanneer madame soleil iets sterker straalt.

Bewezen confidence

Beauty begins with honesty. Daarom is de keuze van de juiste ingrediënten en hun gehalte op en top cruciaal. First things first: een studie van het huidmicrobioom. Een chiquer woord voor het samenwerkend organisme van alle bacteriën die op je huid leven. Vanuit die fascinatie voor het huidmicrobioom bouwden wij onze expertise op. Elke stap en elk onderzoek werd in een uitgebreid rapport door het klinisch labo toegelicht. Van onder andere de stabiliteit, de houdbaarheid, over het watervrij gebruik en alle in vivo-testen uitgevoerd door een expertenteam. De bepaling van het aantal aërobe mesofiele micro-organismen op de handen werd uitgevoerd overeenkomstig PN-EN ISO 4833-1:2013-12. Zo vulde elke proefpersoon een vragenlijst in over de resultaten van de Face Wash Acne Prone Skin tegen puisten. En van het dermatologenteam ontvingen we tabellen met de stavaza van het aantal puistjes en mee-eters van het begin tot op dag 56. Perfect om het resultaat na twee maand gebruik in kaart te brengen. Het oogartsenteam testte dan weer de Face Wash op gevoelige ogen om de veiligheid te verzekeren. Daarnaast stelden we een toxicoloog aan die elk ingrediënt onder de loep nam en goedkeurde. Onze formule is gepatenteerd op zowel de samenstelling als de bereidingswijze van de Deo Wash en Acne.

Waarom Oy Acne Prone Skin werkt

Oy Acne Prone Skin cleanser neemt de 3 oorzaken van puistjes weg:
 1. reguleren van sebumproductie,
 2. verstopping van verhoorning wegnemen,
 3. overwoekering acnebacteriën wegnemen.
De meeste gezichtsreinigers tegen puisten zijn vaak de oorzaak van puisten. Veel producten bestaan uit water en schuim die het beschermende vetlaagje op je huid wegwassen. Je huid droogt uit en als reactie door een overproductie van sebum maakt ze extra vet aan wat de acne natuurlijk weer verergert. Helaas: what goes around, comes around. Dat kan anders! Het beste product tegen puistjes is een product dat de overwoekering van acnebacteriën op je gezicht aanpakt. Back to the roots, zeg maar. Door je huid diep te reinigen, hydrateren en te voeden met natuurlijke producten geniet je velletje weer van een gezonde huidflora.

Waarom Oy Care? Daily hygiene, done different.

De productontwikkeling door Oy-apotheker Inge Louf ligt aan de fascinatie voor het huidmicrobioom en een gezonde huidflora. Voeg daar nog eens de beste ingrediënten aan toe in haar eigen ingenieuze formules. Het gevolg: knappe lifestyleproducten die in ieders badkamer horen te staan. “We kiezen heel bewust voor de combinatie van natuurlijke en hoogwaardige grondstoffen samen met uitgekiende actieve werkstoffen. Nature meets high-tech, zeg maar. Met Oy speuren we naar de oorzaak van de acnebacteriën op het gezicht. Vanwaar komen ze? En vooral: waarom blijven ze? Het aanpakken van de oorzaak resulteert in een gezonder, duurzaam en vooral efficiënt productengamma.” De huidverzorging van Oy Care wordt al langer hoog in het vaandel gedragen en wel om deze redenen:
 • Meervoudig prijswinnaar van o.a. De Bertjes (2018) en de Belgian Beauty Award (2019)
 • Belofte West-Vlaanderen Markant-Unizo (2019)
 • Bewezen door klinische studies
 • Dermatologisch getest
 • Niet getest op dieren
 • Natuurlijke Ingrediënten
 • Vegan & biologisch afbreekbaar
 • Made in Belgium

Meer Oy - to boost your confidence!

Yes, you can shine even more! Bekijk onze andere Oy producten voor een nog frissere en stralendere huid.

FAQ

 

Wat is een puist?

Een puist is een normale ontstekingsreactie op stoffen die acnebacteriën veroorzaken. Dit is meestal een haarzakje met een talgklier die verstopt raakt door vuil en talg. Resultaat: er ontstaat een zwelling met etter, oftewel een rood puistje.

Wat is de oorzaak van puisten?

Er zijn drie belangrijke oorzaken:
 1. De overproductie van talg of sebum. Vanaf de puberteit kan door hormonale verstoring een teveel aan talg ontstaan.
 2. Verstopte poriën door te weinig en niet diep genoeg te reinigen. De ophoping van dode huidcellen en vetzuren zorgt voor een sterke toename van onder andere de Cutibacterie Acnes.
 3. Een overwoekering van deze acnebacteriën resulteert in irritatie en ontsteking.

Hoe voorkom ik puistjes?

‘Help, ik heb puisten.’ Het beste product tegen puisten is gewoon heel goed reinigen. Het liefst tweemaal per dag en zo diep mogelijk. Waarom reinigen:
 1. Je huid heeft een lipidenlaag. Vergelijk het met een soort vernis dat over je huid ligt. Een beschermend vetlaagje. Het is voor dat laagje absoluut not done om een waterige zeep met schuim te gebruiken. Zo’n product verstoort de bescherming en veroorzaakt een overproductie van talg.
 2. Door je huid droog te reinigen en dode huidcellen weg te wassen, voorkom je verstopping van de poriën en de overwoekering van acnebacteriën.
 3. Herstel je huidflora met een dosis antibacteriële ingrediënten. Deze werken de overwoekering van acnebacteriën tegen en maken plaats voor een gezonde, stralende huid.
Voor Oy kan de daily beauty routine nóg korter. De Oy Acne Prone Skin is een cleanser, toner, hydratatie én démaquillant in één potje.

Is puisten uitdrogen goed?

Zeker niet de ideale oplossing. Doe je het toch, let dan op dat je enkel het puistje zelf uitdroogt. De huid uitdrogen betekent dat je huidbarrière nog meer vet moet aanmaken om het lipidenlaagje te herstellen.

Helpt scrubben tegen puistjes?

Nee. Een puistje is een ontsteking en door hard te scrubben kan de ontsteking zich onderhuids verspreiden. Een wekelijkse zachte scrub kan wel helpen om je huid te zuiveren en dode huidcellen te verwijderen. Weinig tot geen dode huidcellen staat gelijk met minder kans op acne

Kan je puistjes krijgen door stress?

Het klopt dat hormonale wijzigingen zorgen voor een overproductie van talg en een vettere huid. Stress op het werk of door een examenperiode leidt tot meer acnevorming.

Wat zijn mee-eters?

Een mee-eter is de voorloper van een puistje en kan zwart of wit zijn. Een zwarte mee-eter kleurt zwart door de invloed van zuurstof. De witte mee-eters zijn poriën die helemaal geen zuurstof krijgen door verstopping en waar overwoekering van de acnebacteriën de overhand krijgt.

Hoe haal ik mee-eters weg?

Dat doe je door de verstopping weg te nemen en te ‘ontsmetten’. Diep reinigen is dus de boodschap. Vuil door pollutie, make-up en te vette crèmes zijn immers de oorzaak van verstopping. De verstopping verwijderen, geeft de acnebacterie minder kans op overwoekering.

Is de gezichtsreiniger ook geschikt om make-up te verwijderen?

Zeker en vast. Oy Face Wash reinigt perfect make-up, ook waterproof oogmake-up. Deze face wash tegen puisten is door oogartsen op oogirritatie getest en goedgekeurd als make-up remover. Fun fact: het standaard micellair water is merendeels water met minuscule oliedruppels. Wij kiezen voor watervrije formules en lengen onze fijne, droge oliën niet aan met water. Wat fantastisch werkt om je make-up te verwijderen.

Wat is de pH-waarde van de gezichtsreiniger?

Oy heeft géén pH-waarde want ze heeft geen water in de formules. Zo wordt de natuurlijke, eerder zuurdere pH van de huid beschermd. Een waterige zeep met schuim verhoogt de pH-waarde waarna een toner nodig is om onze zuurmantel te herstellen. De pH- waarde geeft aan of een product juist zuur of basisch (zepig) is. De zuurmantel zorgt voor het beschermen van de huid tegen kou, warmte, bacteriën en het binnendringen van schadelijke stoffen.

Hoe ontstaat je huidmicrobioom?

Ons huidmicrobioom is het samenwerkend organisme van miljoenen organismen die op je huid leven. Ze werken samen via een heel ingenieus systeem in de verschillende huidlagen met een eigen functie. Die samenstelling is deels genetisch bepaald. Worstel je met huidproblemen zoals roodheid, puistjes, eczeem of een droge huid? Dan bestaat de kans dat hun samenwerking verstoord is door overwoekering of door ziekteverwekkende microbiota.

Hoe kan je jouw huidmicrobioom herstellen?

Draag zorg voor je huid! Een gezonde huidflora met veel diversiteit is een absolute must voor een gezonde huid. De balans van jouw ecosysteem kan je boosten door in de natuur te zijn, familie en vrienden te omhelzen, je hond een knuffel te geven. Een gezonde mix van onschuldige microben herstelt je huidbarrière.
 

Wat Oy gebruikers zeggen

 

Heb je een vraag over dit product?

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Ineke - 09-01-2023 14:36

Na het krijgen van een staaltje ben ik eeeeeerst en vooral vandaag jullie Acne Prone Skin gaan kopen. En amai, ik heb nu al veel minder last van roodheid. En ik voel mij eigenlijk ook echt heel proper. Ik voel mijn poriën ademen, haha. Alsof ik een vis met kieuwen ben. Heb meteen de rest van mijn skincare producten buitengeshot (zoals ze in Halle zeggen). Ben nu al heel content. Thumbs up voor de Oy-genieën, daar in Bachten de Kupe👍🌞

Peggy - 30-11-2022 12:19

Na mijn zwangerschap had ik heel veel last van uitslag in mijn gezicht en het werd erger en erger. Overgeschakeld naar een andere lijn binnen het gamma dat ik gebruik voor de verzorginng van mijn gezicht, niets mocht baten. Nu met Oy Face Wash voor Acne is na een paar dagen de verbetering ongelooflijk, het is al lang geleden dat mijn gezicht er zo nog heeft uit gezien.
Wat jullie en jullie producten doen is onbeschrijflijk, zonder zou mijn leven en mijn zelfbeeld er heel anders uitzien. Duizendmaal dank, ik ben een enthousiaste ambassadeur van Oy!!!

Lore - 30-09-2022 18:23

Ik ben zeer tevreden met de Oy Acne Prone Skin! Puistjes zijn veel minder en mijn huid is egaler. Normaal gezien gebruik ik Epiduo, een agressieve gel met Benzoylperoxide tegen acne. Dankzij Oy gebruik ik deze gel nu zelden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van niet-functionele cookies hebben wij uw voorafgaande toestemming nodig; voor functionele cookies niet. U kunt het gebruik van cookies later nog wijzigen en uw voorkeuren aanpassen. Meer info in ons Cookiebeleid.
Accepteer geselecteerde cookies
""